Exhibitions

 Description
Botanical garden - Greenhouse reservations
Welcome for your visit to the Botanical Garden! Entrance to the Botanical Garden is free of charge during opening hours. Reserve your safe greenhouses visit here. Entrance is free. First, select your preferred date. You may then select an arrival time. You don’t need to take your ticket with you.
Tekenmodule Zomerbloeiers, morfologie van de bloem
In deze cursus leren we de delen van een bloem en wat een bloemformule is. We tekenen de bloem op een wetenschappelijke manier met pen en inkt. Lesgeefster: Hilde Orye. Inschrijven voor deze module betekent dat je deelneemt aan twee workshops: op zaterdag 5 juni 2021 en zaterdag 12 juni 2021. Reserveren doe je door de dag en aanvangsuur van je voorkeur aan te duiden. Kies vervolgens het ticket dat voor je van toepassing is en maak je ticket verder aan. Met dit e-ticket kan je je aanmelden aan 'Info & Tickets' van het GUM voor uw bezoek.
Themarondleiding in de Plantentuin (april 2021)
Themarondleiding in de Plantentuin: Voortschrijdend inzicht. Planten kunnen we ordenen volgens verschillende criteria, zoals kleur van de bloem, geneeskrachtige werking, of gewoon alfabetisch. In de 18de eeuw heeft de Zweedse arts en botanicus Carl Linnaeus een zeer eenvoudige indeling voorgesteld, gebaseerd op het aantal meeldraden en stampers in de bloem. Dit kunstmatige systeem werd vrij snel verlaten en vervangen door classificaties die de natuurlijke verwantschap aantoonden. Door gebruik te maken van steeds meer kenmerken en door goede waarnemingen werden deze classificaties voortdurend verbeterd. Met de recente DNA-technieken zijn we nu aangekomen bij de erfelijke basis van het leven, en benaderen we de echte stamboom wel heel erg dicht… Reserveren doe je door de dag en aanvangsuur van je voorkeur aan te duiden. Kies vervolgens het ticket dat voor je van toepassing is en maak je ticket verder aan. Met dit e-ticket kan je je aanmelden aan 'Info & Tickets' van het GUM voor uw bezoek.
Themarondleiding in de Plantentuin (maart 2021)
Themarondleiding in de Plantentuin: Vroege Bloeiers. Vandaag 1 maart begint de weerkundige lente. Zien we al narcissen, daslook, speenkruid , etc.? Of ligt alles nog onder een dikke sneeuwlaag? Wie weet. Toch loont het steeds de moeite om een bezoek te brengen aan de plantentuin. Reserveren doe je door de dag en aanvangsuur van je voorkeur aan te duiden. Kies vervolgens het ticket dat voor je van toepassing is en maak je ticket verder aan. Met dit e-ticket kan je je aanmelden aan 'Info & Tickets' van het GUM voor uw bezoek.
Your GUM visit
Welcome for your visit to the GUM! We look forward to welcome you in person. To make a reservation, please select the preferred date and time of your arrival. Next, select the relevant ticket type and finish creating your ticket. This e-ticket will allow you to check in for your GUM visit via ‘Info & Tickets’.
Zoektocht voor gezinnen: wie helpt het Paashaasje?
Op een dag krijgt het paashaasje een bijzondere opdracht van grote paashaas. Het moet speciale paaseitjes maken voor de kinderen die de plantentuin bezoeken op de eerste zondag van april. Wie wil paashaasje helpen om de bestanddelen voor de eitjes te zoeken? Voor wie het juiste antwoord vindt, volgt een kleine verrassing! Reserveren doe je door de dag en aanvangsuur van je voorkeur aan te duiden. Kies vervolgens het ticket dat voor je van toepassing is en maak je ticket verder aan. Met dit e-ticket kan je je aanmelden aan 'Info & Tickets' van het GUM voor uw bezoek.

Caution!

There are items in your shopping cart. If you log off, these will be lost.

Do you want to continue?


Caution!Caution!Caution!

If you proceed, the pending payment will be cancelled.